Geschiedenis Bakkerij Kamstra

 

Meer dan 70 jaar Bakkerij Kamstra!

Bakkerij Kamstra is begonnen in 1953 in het plaatsje Tietjerksteradeel en was in de begin jaren actief als winkel met daarachter een Ambachtelijke Bakkerij.

Uiteindelijk verhuisde Pieter Kamstra SR. de Bakkerij naar Luttelgeest en werden er aan de Langebrink de lekkerste producten gebakken.


De broers Harm en Pieter JR. namen de bakkerij over en werd de verkoop van het assortiment uitgebreid waardoor de zoons van Harm (Piet en Wietse) en de zoon van Pieter JR. (Peter) ook binnen het bedrijf konden floreren.


Bakkerij Kamstra begon in de regio te leveren aan de kleinere/ lokale supermarkten en al snel werd er uitgebreid om specifieke voor de Horeca Groothandels producten op de markt te brengen.  

Dit was al snel een succes en werd er een tijdelijke locatie gezocht om te voldoen aan de toenemende vraag.

De Locatie in de Kerkstraat te Luttelgeest (een voormalige gymzaal) werd omgebouwd tot een productielocatie voor Voorgesneden-, Belegde- en Magnetronbroodjes om aan de wensen van de eindgebruiker te voldoen.


Ook hier groeide wij al snel uit ons jasje en hebben we besloten om in 1994 een Horeca Groothandel Bakkerij te bouwen in Wolvega aan de Grindweg 134 .

Hier zette de groei door waardoor er besloten werd om te stoppen met bakken aan de Lange Brink te Luttelgeest en werd er vol ingezet op klein- en belegd brood voor de Horeca.     


In 1999 kregen we een grote tegenslag te verwerken de hele bakkerij brandde af, er werd al snel een noodlocatie gevonden in Steenwijk waar we tijdelijk onze productie konden hervatten, Om onze huidige Bakkerij in Wolvega weer opnieuw op te bouwen.


Het herstel is mede door het vertrouwen in onze producten en de bevlogenheid van ons personeel weer snel op de rails gekomen waardoor er in 2008 een nieuwe vriescel gebouwd moest worden.

In 2014 besloten we de Bakkerij te verkopen om te investeren in de toekomst van de Bakkerij.

Bakkerij Kamstra is nu onderdeel van de Martin Braun Frozen Bakery Division.


De laatste jaren heeft Bakkerij Kamstra zich vol ingezet op verduurzamen en voldoen we volledig aan de eisen die op dit moment gesteld worden.

 

Bekijk hier onze bedrijfsvideo!


Al bijna 70 jaar!

Bakkerij Kamstra bestaat al sinds 1953 en is opgericht in Luttelgeest en was in de begin jaren actief als ambachtelijke bakker met leveringen aan supermarkten. Toen men zich ging specialiseren op het horeca brood werd de bakkerij in Luttelgeest al snel te klein en verhuisde zij in 1994 naar een nieuw pand in Wolvega. In 2008 is de bakkerij nog vergroot met een nieuwe vriezer.

Wij zijn een zelfstandige broodbakkerij gespecialiseerd in het bakken van horeca kleinbrood. Wij bakken onze producten op platen in traditionele bakkerijovens. Naast zorg en vakmanschap geven wij onze producten de tijd in het gehele productieproces om zo het beste resultaat te krijgen. Het motto is om producten te maken die passen bij de professionele ondernemer en door iedere consument als een traktatie wordt gegeten.


De bakkerij voldoet volledig aan de moderne eisen.

Duurzamer door en met natuurlijke koudemiddelen.

Door het hergebruik van de warmte die vrijkomt bij het koel- en vriesproces besparen wij aanzienlijke op kosten van verwarming. Daarnaast verminderen wij met deze warmteterugwinning CO2-uitstoot, omdat er minder energie verbruikt wordt waardoor er weer bijgedragen wordt aan verduurzaming van onze bakkerij.


Bekijk hier onze bedrijfsvideo

Certificaten

Onze bakkerij voldoet aan alle moderne eisen om ambachtelijk brood te maken in grote charges. Door onze BRC en GMP certificaten voldoen wij ook aan alle strenge productie-eisen en hebben wij hygiëne, netheid en controle hoog in het vaandel.

Download hier het BRC certificaat
Download hier het GMP certificaat