Verduurzaming Bakkerij Kamstra

 

Bakkerij Kamstra en duurzaamheid.

Onze koelingen en vriezers zijn voorzien van het natuurlijke koudemiddel CO2, dit is niet explosief en de GWP van natuurlijke koudemiddelen is verwaarloosbaar klein (CO2 heeft een Global Warming Potential van 1).


De warmte die vrijkomt bij het koel- en vriesproces hergebruiken wij door middel van een Warmte Terug Winning systeem, Wij hebben 21.000 liter voorverwarmd water gereed staan om onze gebouwen en processen te voorzien van warmte en warm water.


50% van ons verbruikte energie komt op dit moment al van windenergie uit Nederland.


Begin 2024 heeft Bakkerij Kamstra 4 laadpalen geïnstalleerd, Om bezoekers en medewerkers de gelegenheid te bieden hun (Hybride) elektrische auto te laden.


Tevens wordt er gestart met het vervangen van een zwart naar een wit dak en worden er 574 zonnepanelen geplaatst.


Hierdoor verminderen wij onze CO2-uitstoot aanzienlijk.


Hieronder vindt u de gecalculeerde en gecertificeerde resultaten van onze Bakkerij over het jaar 2022.

Al bijna 70 jaar!

Bakkerij Kamstra bestaat al sinds 1953 en is opgericht in Luttelgeest en was in de begin jaren actief als ambachtelijke bakker met leveringen aan supermarkten. Toen men zich ging specialiseren op het horeca brood werd de bakkerij in Luttelgeest al snel te klein en verhuisde zij in 1994 naar een nieuw pand in Wolvega. In 2008 is de bakkerij nog vergroot met een nieuwe vriezer.

Wij zijn een zelfstandige broodbakkerij gespecialiseerd in het bakken van horeca kleinbrood. Wij bakken onze producten op platen in traditionele bakkerijovens. Naast zorg en vakmanschap geven wij onze producten de tijd in het gehele productieproces om zo het beste resultaat te krijgen. Het motto is om producten te maken die passen bij de professionele ondernemer en door iedere consument als een traktatie wordt gegeten.


De bakkerij voldoet volledig aan de moderne eisen.

Duurzamer door en met natuurlijke koudemiddelen.

Door het hergebruik van de warmte die vrijkomt bij het koel- en vriesproces besparen wij aanzienlijke op kosten van verwarming. Daarnaast verminderen wij met deze warmteterugwinning CO2-uitstoot, omdat er minder energie verbruikt wordt waardoor er weer bijgedragen wordt aan verduurzaming van onze bakkerij.


Bekijk hier onze bedrijfsvideo

Certificaten

Onze bakkerij voldoet aan alle moderne eisen om ambachtelijk brood te maken in grote charges. Door onze BRC en GMP certificaten voldoen wij ook aan alle strenge productie-eisen en hebben wij hygiëne, netheid en controle hoog in het vaandel.

Download hier het BRC certificaat
Download hier het GMP certificaat