Making Bakery Kamstra more sustainable

 

Bakery Kamstra and sustainability.

Our refrigerators and freezers are equipped with the natural refrigerant CO2, which is not explosive and the GWP of natural refrigerants is negligible (CO2 has a Global Warming Potential of 1).
We reuse the heat released during the cooling and freezing process through a Heat Recovery system. We have 21,000 liters of preheated water ready to provide our buildings and processes with heat and hot water.
50% of the energy we consume currently comes from wind energy in the Netherlands.
At the beginning of 2024, Bakkerij Kamstra installed 4 charging stations to offer visitors and employees the opportunity to charge their (Hybrid) electric car.
Work will also start on replacing a black to a white roof and 574 solar panels will be installed.
This allows us to significantly reduce our CO2 emissions.
Below you will find the calculated and certified results of our Bakery for the year 2022.

Al bijna 70 jaar!

Bakkerij Kamstra bestaat al sinds 1953 en is opgericht in Luttelgeest en was in de begin jaren actief als ambachtelijke bakker met leveringen aan supermarkten. Toen men zich ging specialiseren op het horeca brood werd de bakkerij in Luttelgeest al snel te klein en verhuisde zij in 1994 naar een nieuw pand in Wolvega. In 2008 is de bakkerij nog vergroot met een nieuwe vriezer.

Wij zijn een zelfstandige broodbakkerij gespecialiseerd in het bakken van horeca kleinbrood. Wij bakken onze producten op platen in traditionele bakkerijovens. Naast zorg en vakmanschap geven wij onze producten de tijd in het gehele productieproces om zo het beste resultaat te krijgen. Het motto is om producten te maken die passen bij de professionele ondernemer en door iedere consument als een traktatie wordt gegeten.


De bakkerij voldoet volledig aan de moderne eisen.

Duurzamer door en met natuurlijke koudemiddelen.

Door het hergebruik van de warmte die vrijkomt bij het koel- en vriesproces besparen wij aanzienlijke op kosten van verwarming. Daarnaast verminderen wij met deze warmteterugwinning CO2-uitstoot, omdat er minder energie verbruikt wordt waardoor er weer bijgedragen wordt aan verduurzaming van onze bakkerij.


Bekijk hier onze bedrijfsvideo

Certificaten

Onze bakkerij voldoet aan alle moderne eisen om ambachtelijk brood te maken in grote charges. Door onze BRC en GMP certificaten voldoen wij ook aan alle strenge productie-eisen en hebben wij hygiëne, netheid en controle hoog in het vaandel.

Download hier het BRC certificaat
Download hier het GMP certificaat