Rendre la boulangerie Kamstra plus durable

 

Boulangerie Kamstra et durabilité.

Nos réfrigérateurs et congélateurs sont équipés du réfrigérant naturel CO2, qui n'est pas explosif et le GWP des réfrigérants naturels est négligeable (le CO2 a un potentiel de réchauffement climatique de 1).
Nous réutilisons la chaleur dégagée pendant le processus de refroidissement et de congélation grâce à un système de récupération de chaleur. Nous disposons de 21 000 litres d'eau préchauffée prêts à fournir de la chaleur et de l'eau chaude à nos bâtiments et à nos processus.
Aux Pays-Bas, 50 % de l'énergie que nous consommons provient actuellement de l'énergie éolienne.
Début 2024, Bakkerij Kamstra a installé 4 bornes de recharge pour offrir aux visiteurs et aux employés la possibilité de recharger leur voiture électrique (hybride).
Les travaux commenceront également pour remplacer un toit noir par un toit blanc et 574 panneaux solaires seront installés.
Cela nous permet de réduire considérablement nos émissions de CO2.
Vous trouverez ci-dessous les résultats calculés et certifiés de notre Boulangerie pour l'année 2022.

Al bijna 70 jaar!

Bakkerij Kamstra bestaat al sinds 1953 en is opgericht in Luttelgeest en was in de begin jaren actief als ambachtelijke bakker met leveringen aan supermarkten. Toen men zich ging specialiseren op het horeca brood werd de bakkerij in Luttelgeest al snel te klein en verhuisde zij in 1994 naar een nieuw pand in Wolvega. In 2008 is de bakkerij nog vergroot met een nieuwe vriezer.

Wij zijn een zelfstandige broodbakkerij gespecialiseerd in het bakken van horeca kleinbrood. Wij bakken onze producten op platen in traditionele bakkerijovens. Naast zorg en vakmanschap geven wij onze producten de tijd in het gehele productieproces om zo het beste resultaat te krijgen. Het motto is om producten te maken die passen bij de professionele ondernemer en door iedere consument als een traktatie wordt gegeten.


De bakkerij voldoet volledig aan de moderne eisen.

Duurzamer door en met natuurlijke koudemiddelen.

Door het hergebruik van de warmte die vrijkomt bij het koel- en vriesproces besparen wij aanzienlijke op kosten van verwarming. Daarnaast verminderen wij met deze warmteterugwinning CO2-uitstoot, omdat er minder energie verbruikt wordt waardoor er weer bijgedragen wordt aan verduurzaming van onze bakkerij.


Bekijk hier onze bedrijfsvideo

Certificaten

Onze bakkerij voldoet aan alle moderne eisen om ambachtelijk brood te maken in grote charges. Door onze BRC en GMP certificaten voldoen wij ook aan alle strenge productie-eisen en hebben wij hygiëne, netheid en controle hoog in het vaandel.

Download hier het BRC certificaat
Download hier het GMP certificaat