Die Bäckerei Kamstra nachhaltiger machen

 

Bäckerei Kamstra und Nachhaltigkeit.

Unsere Kühl- und Gefrierschränke sind mit dem natürlichen Kältemittel CO2 ausgestattet, das nicht explosiv ist und dessen GWP vernachlässigbar gering ist (CO2 hat ein Treibhauspotenzial von 1).
Die beim Kühl- und Gefrierprozess freigesetzte Wärme nutzen wir über ein Wärmerückgewinnungssystem wieder. Wir verfügen über 21.000 Liter vorgewärmtes Wasser, um unsere Gebäude und Prozesse mit Wärme und Warmwasser zu versorgen.
50 % der Energie, die wir derzeit verbrauchen, stammt aus Windenergie in den Niederlanden.
Anfang 2024 installierte Bakkerij Kamstra vier Ladestationen, um Besuchern und Mitarbeitern die Möglichkeit zu bieten, ihr (Hybrid-)Elektroauto aufzuladen.
Außerdem wird damit begonnen, ein schwarzes durch ein weißes Dach zu ersetzen und 574 Solarpaneele zu installieren.
Dadurch können wir unseren CO2-Ausstoß deutlich reduzieren.
Nachfolgend finden Sie die berechneten und zertifizierten Ergebnisse unserer Bäckerei für das Jahr 2022.

Al bijna 70 jaar!

Bakkerij Kamstra bestaat al sinds 1953 en is opgericht in Luttelgeest en was in de begin jaren actief als ambachtelijke bakker met leveringen aan supermarkten. Toen men zich ging specialiseren op het horeca brood werd de bakkerij in Luttelgeest al snel te klein en verhuisde zij in 1994 naar een nieuw pand in Wolvega. In 2008 is de bakkerij nog vergroot met een nieuwe vriezer.

Wij zijn een zelfstandige broodbakkerij gespecialiseerd in het bakken van horeca kleinbrood. Wij bakken onze producten op platen in traditionele bakkerijovens. Naast zorg en vakmanschap geven wij onze producten de tijd in het gehele productieproces om zo het beste resultaat te krijgen. Het motto is om producten te maken die passen bij de professionele ondernemer en door iedere consument als een traktatie wordt gegeten.


De bakkerij voldoet volledig aan de moderne eisen.

Duurzamer door en met natuurlijke koudemiddelen.

Door het hergebruik van de warmte die vrijkomt bij het koel- en vriesproces besparen wij aanzienlijke op kosten van verwarming. Daarnaast verminderen wij met deze warmteterugwinning CO2-uitstoot, omdat er minder energie verbruikt wordt waardoor er weer bijgedragen wordt aan verduurzaming van onze bakkerij.


Bekijk hier onze bedrijfsvideo

Certificaten

Onze bakkerij voldoet aan alle moderne eisen om ambachtelijk brood te maken in grote charges. Door onze BRC en GMP certificaten voldoen wij ook aan alle strenge productie-eisen en hebben wij hygiëne, netheid en controle hoog in het vaandel.

Download hier het BRC certificaat
Download hier het GMP certificaat